+381 (0)11 21 81 214, Париска 16, 11000 Бeoгрaд
stsluzba[at]flu.bg.ac.rs

Изложба Архитектура слике

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе АРХИТЕКТУРА СЛИКЕ

ауторке Christine Erhard, среда, 23. септембар у 19 часова

Добро дошли.

Изложба ће бити отворена до 30. септембра

Архитектура слике

“Моји фотографски радови проистичу из једног вајарског процеса. Прво осмислим и направим одређени предмет, потом га фотографишем.

Почетни концептуални подстицај за фотографију је често слика-предложак, понекад преузе­та из историје, и то из области архитектуре или уметности.

Тему одређене фотографије градим помоћу модела од картона и различитих предмета из свакодневног живота, да бих спровела у дело свој визуелни концепт.

Иако простор слике на мојим фотографијама изгледа веома хетерогено и неповезано, то нису фотомонтаже у конвенционалном смислу. Фотографије сведоче о процесу настанка једне скулптуре који се одиграо у мом атељеу. Различити материјали, углови посматрања и нивои стварности су у истинском, физичком контакту једни са другима. Анаморфни модели – модели који су изграђени за одређени угао гледања камере, а који делују деформисано када је промењен други угао гледања – су често саставни део овог процеса.

У свом раду користим фотографије и сликарска дела руског конструктивизма, али и дру­гих праваца модерне уметности, те их враћам, кроз један чин формалног / естетског преношења, назад у садашњост. Прибегавам фотографији као медију да бих истовремено размишљала о естетици модерне уметности и испитивала исту.”

Кристин Ерхард (Christine Erhard)