Изложбa под називом Дисторзија, ауторке Милене Бакмаз

У галерији Излози је у току изложба Дисторзија, ауторке Милене Бакмаз . Можете је погледати до 23. маја.

О изложби „Дисторзија“

С обзиром на то да су карте деформисане и поједностављене слике Земљине површине, овде је деформитет отишао даље и доводи до момента у коме се посматрач тражи и преиспитује свој идентитет.

Негирањем елемената као што су сигурност и самобитност идентитета, друштвено признање идентитета је узрок дуготрајних друштвених сукоба, сегрегације и дискриминације људи на основу расне, класне, националне и верске разлике. У овом раду се избегава негирање тих елемената и предочава могућа комуникација са другачијим од себе на основу универзалних вредности као полазне тачке, имајући у виду да је свака култура једнако посебна и вредна, и да само прихватањем својих друштвених вредности можемо прихватити туђе.

Милена Бакмаз је визуелна уметница рођена у Сарајеву 1983. године. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство, у класи професора Мрђана Бајића. Добитница је две награде за скулптуру. Излагала је у земљи и иностранству. Њен рад је углавном базиран на темама перцепције и комуникације, идентитета и припадности. Поред скулптуре укључује и друге медије: Инсталацију, фотографију, аудио и видео запис, дигиталну штампу.