+381 (0)11 21 81 214, Париска 16, 11000 Бeoгрaд
stsluzba[at]flu.bg.ac.rs

Изложба радова награђених студената за школску 2016/17. годину

У Галерији Факултета ликовних уметности у току је изложба радова награђених студената за школску 2016/17. годину.

Током Велике школске изложбе комисије које су чинили професори и сарадници Факултета ликовних уметности доделиле су награде студентима сликарског, вајарског, графичког и одсека за Нове медије.

Традиционално су додељена признања студентима свих одсека: Велика награда ФЛУ „Риста и Бета Вукановић, сликари“ додељена је Светлани Булатовић, студенткињи мастер студија у класи Мрђана Бајића, ред. проф.  Награду за цртеж – студију великог формата, која се додељује студентима прве године, добила је Теодора Д. Николић, а награду за слику, такође студију великог формата, која се додељује студентима свих одсека друге године студија добила је Теодора М. Николић. Награда за цртеж на предмету Вечерњи акт додељена је Адаму Воштинићу. Добитница награде за цртеж „Стеван Кнежевић“, за студенте мастер студија, је Горана Бачевац. Награда за особену креативну иновацију из фонда „Милош Бајић, професор АЛУ“ додељена је Марији Николић.

На одсеку за Нове медије од ове школске године уведена је награда Телекома Србија, која је додељена Анђелији Ранђелов.

На сликарском одсеку награду ФЛУ за сликарство „Риста и Бета Вукановић, сликари“ додељена је Александри Марковић. Награда за слику малог формата „Љубица Сокић, професор АЛУ“ додељена је Уни Кнежевић, за портрет „Ђорђе Бошан, сликар и професор АЛУ“ Дуњи Ожеговић, која је награђена и за цртеж наградом „Стеван Кнежевић“, која се додељује и студентима III и IV године основних студија. Филип Видојевић примиће награду из фонда „мр Миодраг Јањушевић, академски сликар“.

Награду ФЛУ за графику ове године деле Мила Сретеновић и Александар Сарић. Он је добитник и награде за иновативни приступ графици „Марко Крсмановић, професор ФЛУ“. Марина Милошевић добитница је награде „Бошко Карановић, професор ФЛУ”, а за графику малог формата признање је добио Филип Стефановић.

 За рад на ручно прављеном папиру награђена је Катарина Јовичић.

На вајарском одсеку награду за скулптуру „Сретен Стојановић, професор АЛУ“ добила је Надежда Кирћански. На изложби ће бити представљени и радови Марије Рајшић, добитнице награде „Владета Петрић, вајар“. Јелена Мирковић добитница је награде „Илија Коларевић, вајар“. За скулптуру у материјалу  додељене су три награде. За рад у дрвету награђена је Тијана Зорић, за рад у камену Катарина Јовановић и за рад у металу Марија Нешковић. Награда ливнице „Кузмановић“, која се додељује за портрет додељена је Александри Мајсторовић.

Поред три награде које се додељују за мозаик, од којих је прва награда додељена Тамари Сеничић, друга Николији Тубић  и трећа Дуњи Ћорломановић, за рад на тему животиње у мозаику додељена је награда „Врт добре наде“ Ивани Јанчић.

Изложба радова награђених студената биће отворена до 12. јула у просторима Галерије ФЛУ и анексу уз галерију.