+381 (0)11 21 81 214, Париска 16, 11000 Бeoгрaд
sekretar[at]flu.bg.ac.rs

Изложба радова награђених студената ФЛУ

Током Велике школске изложбе комисије које су чинили професори и сарадници Факултета ликовних уметности доделиле су награде студентима сликарског, вајарског, графичког и одсека за Нове медије.

Традиционално су додељена признања студентима свих одсека: Велика награда ФЛУ „Риста и Бета Вукановић, сликари“ додељена је Филипу Грковићу, студенту мастер студија у класи Димитрија Пецића, ред. проф. Награду за цртеж – студију великог формата, која се додељује студентима прве године, добио је Филип Каран, а награду за слику, такође студију великог формата, која се додељује студентима свих одсека друге године студија добила је Марија Вукотић. Награда за цртеж на предмету Вечерњи акт додељена је Јовану Турчиновићу. Награда за особену креативну иновацију из фонда „Милош Бајић, професор АЛУ“ додељена је Луки Цветковићу.
На одсеку за Нове медије награда Телекома Србија, додељена је Павлу Бановићу.

Прву награду студија „Цратер“ за најуспелији пројекат студената Нових медија из области компјутераке графике добила је Анђелија Ранђелов, док је друга награда додељена Петру Ковачевићу.

На сликарском одсеку награду ФЛУ за сликарство „Риста и Бета Вукановић, сликари“ додељена је Сањи Момчиловић. Награда за слику малог формата „Љубица Сокић, професор АЛУ“ додељена је Дуњи Ожеговић, која је награђена и из фонда „Врт добре наде“ за мозаик на тему животиње. Награда за цртеж на ИИИ и ИВ години основних студија „Стеван Кнежевић“, додељена је Ањи Тончић. Нина Пухар примиће награду из фонда „Мр Миодраг Јањушевић, академски сликар“, као и награду за цртеж на мастер студијама „Стеван Кнежевић“. Награда за портрет „Ђорђе Бошан, сликар и професор АЛУ “ додељена је Томици Радуловићу.

Награда ФЛУ за графику ове године додељена је Ливии Салаи. Катарина Стаменковић добитница је награде „Бошко Карановић, професор ФЛУ”, а за графику малог формата признање је добио Александар Обућина.
Награда за иновативан приступ графици „Марко Крсмановић“ додељена је Александру Ковачевићу.
На вајарском одсеку награду за скулптуру „Сретен Стојановић, професор АЛУ“ добила је Јелена Пантелић. На изложби ће бити представљени и радови Богдана Чонтоша, добитника награде „Владета Петрић, вајар“. Тамара Спалајковић добитница је награде „Илија Коларевић, вајар“. За скулптуру у материјалу додељене су три награде. За рад у дрвету награђен је Александар Петровић, за рад у камену Богдан Ђукановић и за рад у металу Тијана Зорић. Награда ливнице „Кузмановић“, која се додељује за портрет додељена је Теодори Димитријевић.

За мозаик се додељују три награде, од којих је прва награда додељена Бојани Павловић, другаМилици Весић, док је трећа награда додељена. Теодори Николић.
Додела награда и отварање изложбе радова награђених студената одржаће се 29. јуна у 19х у просторима Галерије ФЛУ и анексу уз галерију. Изложба ће бити отоврена до 14. јула.