+381 (0)11 21 81 214, Париска 16, 11000 Бeoгрaд
sekretar[at]flu.bg.ac.rs

ПЕТ ИЗ ШЕСТ

Поштовани,

позивамо Вас на отварање

групне изложбе радова студената мастер студија ФЛУ:

Уна Кнежевић, Дуња Ожеговић, Милица Поповић, Александар Ракезић, Миодраг Ристић

под називом ПЕТ ИЗ ШЕСТ

које ће се одржати у Галерији ФЛУ (Кнез Михаилова 53, Београд),

у уторак, 5. фебруара 2019. године, у 19х.

Изложба ће трајати до 16. фебруара 2019. године.

Група студената са сликарског одсека, из учионице број шест, мастер академских студија Факултета ликовних уметности у Београду, одлучила је да се представи публици заједничком изложбом ПЕТ ИЗ ШЕСТ.

Пет студената: Уна Кнежевић, Дуња Ожеговић, Милица Поповић, Александар Ракезић и Миодраг Ристић, већ пету годину стварају у заједничком амбијенту, међусобно размењујући искуства и ставове. Дружећи се од основних студија, започетих у класи професорке Драгане Станаћев Пуача, млади уметници наставили су нераздвојно пријатељство и током својих мастер студија, које су неки од њих уписали у класи професора Милете Продановића (Уна, Дуња, Александар), а други у класи професора Добрице Бисенића (Милица, Миодраг). Осећајући носталгију према, некада више цењеним, а данас запостављеним животним вредностима, ови млади уметници осећају потребу да прикажу своја размишљања о модерном, тренутном и брзом начину данашњег живљења.

Групном изложбом радова ПЕТ ИЗ ШЕСТ у Галерији ФЛУ даје се подршка иницијативи младих уметника и упућује позив осталим студентима за афирмативна пријатељско-ликовна удруживања…
Каталог
Каталог