КОНКУРС за учешће на радионицама Летње уметничке школе у Котору, Црна Гора

Сродна слика

УНИВЕРЗИТЕТ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ

позива студенте да се пријаве на

КОНКУРС

за учешће на радионицама

Летње уметничке школе у Котору, Црна Гора

07-14. ЈУЛ 2019.

 

A r t Q u a k e

Овогодишња Летња уметничка школа ArtQuake инспирисана је драгоценим културним наслеђем града Котора, у коме су се вековима сусретале и прожимале културе Истока и Запада, обликујући га као место изузетне лепоте, аутохтоног и непоновљивог културног и уметничког наслеђа. Град Котор и његово подручје су 1979. године проглашени за природно и културно-историјско добро и уврштени на Листу светске природне и културне баштине УНЕСКО. Исте 1979, Котор је страдао у  снажном земљотресу. Иако су временом оштећења санирана и споменицима културе враћен пређашњи изглед, разарање изазвано земљотресом остало је уткано у колективно сећање града. Попут уметничке експедиције, Летња школа ће у овом јединственом резервату природног и уметничког блага проналазити и мапирати нове креативне подстицаје. Користећи савремени уметнички језик, студенти ће, кроз индивидуални и интердисциплинарни рад, моћи да испоље и свој лични уметнички сензибилитет и преточе га у савремени концепт. Насупрот разорним и рушилачким силама земљотреса, овај пројекат настоји да подстакне и афирмише уметничке и стваралачке потресе. ArtQuake је, дакле, феномен који се догађа унутар самог уметничког бића, потрес унутрашњих органа као реакција на спољашњи надражај, тектонско подрхтавање тела у тренутку кад се нађе пред призором несвакидашње лепоте.

Време и место одржавања

Од 7. до 14. јула 2019. године у Котору, Црна Гора

Рок за пријављивање

12. мај 2019. године

Документа за пријављивање

        попуњен пријавни формулар, који садржи мотивационо писмо и биографију студента

        додатни материјал: за радионице визуелних уметности и фотографије портфолио (5 до 7 одабраних радова у PDF формату); за радионицу џез музике 1 аудио снимак; за драмску радионицу уметничку биографију у слободној форми

Радионице

  1. ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНА РАДИОНИЦА ВИЗУЕЛНИХ УМЕТНОСТИ

Трг од жеље – читање, замишљање и извођење града

  1. ДРАМСКА РАДИОНИЦА

Ритуали новог доба

  1. РАДИОНИЦА ФОТОГРАФИЈЕ

Студентски културни епицентар

  1. МУЗИЧКА РАДИОНИЦА

Џез Mardi Gras

Партиципација студента за учешће на Летњој уметничкој школи износи 12.000 динара. Остале трошкове – активности радионица, смештај и исхрану учесника (пун пансион за седам дана) – обезбеђује реализатор Летње уметничке школе.

Контакт и информације

Детаљне информације о конкурсу доступне су на вебсајту Универзитета уметности. У прилогу вам прослеђујемо програм и пријавни формулар.

За додатне информације можете нам се обратити мејлом lus@arts.bg.ac.rs.

Срдачно,

тим Летње уметничке школе

УНИВЕРЗИТЕТ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ

Пријавни формулар
Програм ЛУС 2019